19 Απρ 2011

Ο εορτασμός της Κυριακής των Βαΐων στο Χονγκ-Κονγκ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στο Χόνγκ Κόνγκ. Στη θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ.Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε την οικογένεια που την φετινή χρονιά ανέλαβε να πλέξει τα σταυρουδάκια με τα βαΐα των φοινίκων κι εξήγησε ότι τα βάγια είναι σύμβολα του θριάμβου του Χριστού επί του θανάτου αλλά και υπόμνηση σε όλους εμάς ότι ο δρόμος προς την Ανάσταση περνά πρώτα από τον Σταυρό του πνευματικού αγώνα και της μετανοίας.




Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ετίμησε για την σημαντική της προσφορά και υποστήριξη προς την Ιερά Μητρόπολη Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής την Εξοχωτάτη κα.Κωνσταντίνα Κολιού, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Χόνγκ Κόνγκ.

Το μεσημέρι της Κυριακής μια μικρή ομάδα φοιτητών Θεολογίας από διάφορα Σεμινάρια ετεροδόξων Εκκλησιών, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, όπου παρακολούθησαν στα Καντονέζικα μια μικρή παρουσίαση για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Λειτουργικό Κύκλο της Μεγάλης Εβδομάδος. Στο τέλος της παρουσίασης ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να απαντήσει σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, τελέστηκε η πρώτη Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, η Ακολουθία του Νυμφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου