6 Ιουλ 2012

Ιωσήφ Μητροπολίτης Προικοννήσου: ”Οσμή Ζωής”

Το πόνημα αυτό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ (του από Αριανζού και Ν. Ζηλανδίας) είναι μια σειρά δημοσιευμάτων τα οποία είδαν το φως σε διάστημα δώδεκα περίπου ετών, άλλα στην Ελλάδα και άλλα στην Αυστραλία, και φιλοξενήθηκαν σε διάφορα Εκκλησιαστικά έντυπα και στις δύο χώρες. Καλύπτουν ποικιλία θεμάτων, γραμμένα με γλυκασμένο λόγο, με το λυρικό στοιχείο να προβάλλει έντονο στα περισσότερα απ’ αυτά ενώ σε κάποια άλλα υπολανθάνει.
Παρά ταύτα, όπως αναφέρεται και στον πρόλογο του βιβλίου, ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα είναι ένας: Η ζωή και η παράδοση της Εκκλησίας και του Γένους. Το χαρμολυπικό βίωμα της Χριστώνυμης Ρωμηοσύνης. Είναι η «οσμή ζωής», όπως με τη χάρη του Θεού την οσφράνθηκε ο γράφων τόσο στη Γενέτειρα, όσο και στους Αντίποδες. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αδελαΐδα της Νοτίου Αυστραλίας το 1996 και εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να επανακυκλοφορήσει.
Σήμερα, διορθωμένο, μερικώς αναθεωρημένο και εμπλουτισμένο με αρκετές επεξηγηματικές σημειώσεις και μεταφράσεις χωρίων, ύμνων και λέξεων, επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΑΘΩΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου