4 Ιαν 2013

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

Τον πρώτο Άγιο της χρονιάς, τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρεί- ας Καππαδοκίας, εόρτασε και φέτος με λαμπρότητα η φερώνυμη ενορία του Μεγαλωνύμου Αγίου, στον Πειραιά.
Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και πλειάδος Ιερέων και Διακόνων. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Μεθόδιος Κρητικός, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στον Άγιο Βασίλειο και Ιερά Αγρυπνία, με δοξολογία για το νέο έτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα.
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Αμέσως μετά έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της ενορίας και μπροστά από τα Νοσοκομεία "ΜΕΤΑΞΑ" και "ΤΖΑΝΝΕΙΟ", στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ.

Ύμνους, όπως κάθε χρόνο, παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Στις ακολουθίες συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Βασίλειος Μιχαλολιάκος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά κ. Λίτσα Σαρρή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της
Ένωσης Καταναλωτών κ. Μιχαήλ Τσιφάκης και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς για τήν εορτή του Αγίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. με τη Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής στην οποία συμμετέχουν: Η Χορωδία Αγίου Βασιλείου Πειραιώς υπό τη διεύθυνση του κ. Πρόδρομου Δασιγένη και της Παιδικής Χορωδίας υπό τη Διεύθυνση της κ. Δέσποινας Καραμολέγκου.
ΠΗΓΗ:  http://synodoiporia.blogspot.gr




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου