12 Απρ 2011

Χορωδιακή Συνάντηση με τίτλο ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς

Η Χορωδία Αγ. Βασιλείου Πειραώς ιδρύθηκε το 1982, αποτελεί αναγνωρισμένο πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο από το 1997 και υπηρετεί ανελλιπώς την Β' Θ. Λειτουργία του Ναού (10.30 πμ) κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Μαϊου. 

Στο πλαίσιο της μουσικής προσφοράς της στην πόλη και στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της χορωδιακής έκφρασης, καθιέρωσε, από το 2007, την, ανά διετία, Χορωδιακή Συνάντηση με τίτλο ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, και κύριο στόχο την προβολή των ορθόδοξων εκκλησιαστικών ύμνων, Ελλήνων και ξένων συνθετών, σε πολυφωνική και βυζαντινή εκτέλεση.
Η προσπάθεια ενθαρρύνθηκε από την πρώτη στιγμή από την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς που έθεσε τον θεσμό υπό την αιγίδα της, στηρίχθηκε στην αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του φερώνυμου Ναού, αγκαλιάστηκε από την πρόθυμη συμμετοχή έγκριτων χορωδιακών συνόλων της χώρας μας και αναγνωρίστηκε από την Πειραϊκή κοινωνία ως εξέχον καλλιτεχνικό γεγονός.
Εφέτος πραγματοποιείται η τρίτη διοργάνωση και την επιτυχία της εγγυάται η οργανωτική εμπειρία του φορέα, το υψηλό επίπεδο χορωδιακής έκφρασης των συμμετεχόντων συνόλων και η θερμή συμπαράσταση εκείνων που αγαπούν τη χορωδιακή μουσική.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ 2011 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου, στις 7.30 μμ στον Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς (τέρμα οδού Σαχτούρη)

Είσοδος ελεύθερη
Εφέτος, συμμετέχουν
• O Βυζαντινός Χορός Φωνές Ασμάτων υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Σφακιανάκη 
• η Mικτή Xορωδία Αγίου Βασιλείου Πειραιώς υπό την διεύθυνση του Πρόδρομου Δασιγένη και 
• η Aνδρική Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος υπό την διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου