4 Οκτ 2012

Ένα σχόλιο για τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο διαδίκτυο!

από το www.katixitiko.gr
Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κανείς έστω και δυο λόγια, όταν τα γεγονότα ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Όταν πλημμυρίζει κυριολεκτικά το διαδίκτυο από σχόλια, απόψεις και κείμενα, που δήθεν αναπαράγουν λόγους «πνευματικούς», λόγους σοφών ανθρώπων, με σκοπό τάχα να αφυπνίσουν και να ωφελήσουν πνευματικά τους αναγνώστες. Άνθρωποι κατά τα άλλα «πνευματικοί», που όμως αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε εμπειρία πνευματικότητας,  κρυμμένοι πίσω από σύγχρονους Γέροντες, «αναπαράγουμε Ορθόδοξη πνευματικότητα», καθισμένοι στις καρέκλες μας, ξεχνώντας την οικογένειά μας, το Απόδειπνο – που πρέπει να γίνει Μεσονυκτικό αφού οι αναρτήσεις γίνονται εν τω μέσω της νυκτός, τη σύζυγό μας ή την αμαρτία που διαπράξαμε αλλά εύκολα την  ξεχάσαμε, γιατί έπρεπε να διαφωτίσουμε τους επισκέπτες μας για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που πλησιάζει άμεσα, το 666 και το θαύμα του π. Παϊσίου που τελικά δε συνέβη!
Δεν έχουμε σκοπό να σχολιάσουμε την τραγική παρωδία στα Εξάρχεια, αλλά  το τί κάνουμε όλοι εμείς στα blogs και στα sites μας. Tο ερώτημα που τίθεται είναι: μήπως αυτοχριόμαστε  Επίσκοποι, Ιερά Σύνοδος  ακόμη και Πατριάρχες και μπορούμε να μιλάμε για όλους και για όλα; Μήπως τις ανασφάλειές μας τις κάναμε αναρτήσεις στο blog μας γιατί είναι «πιασιάρικες»; Μήπως, όπως ζούμε,  μας έχει καβαλήσει ο μισόκαλος και αντί για τους δικούς μας γεροντάδες, θέλουμε πνευματικό που θα μας επαναφέρει στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Μήπως μιλώντας για τον τάδε ιερέα, πνευματικό, Επίσκοπο, ξεχάσαμε τον Δεσπότη της καρδιάς μας, τον Ιησού Χριστό;
Η αφορμή  για όσα γράφουμε, δόθηκε αφενός μετά από τη συζήτηση με μια Εκπαιδευτικό  Μ.Ε., που ποτέ της δεν επισκέφτηκε πνευματικό , όμως διαβάζει με προσήλωση κάποια sites που μιλούν για πολέμους και ακαταστασίες  και είναι τρομοκρατημένη περιμένοντας τον παγκόσμιο πόλεμο που έφτασε,  πριν το ανακοινώσει το υπουργείο Αμύνης και η Ελληνική Κυβέρνηση! Και από την άλλη;  τα όσα γράφηκαν για τον πολυσέβαστο π. Παΐσιο και τη χθεσινή λιτανεία στα Εξάρχεια που μας προκάλεσε πικρία, γιατί  βλασφημείται το όνομα του Θεού στα έθνη εξαιτίας μας. Και μπράβο μας που καταφέραμε οι γεροντάδες μας να προφητεύουν και να θαυματουργούν με ένα enter του υπολογιστή μας!
Αφού είμαστε ανέραστοι Θεού,  καταφέραμε να μας δείχνουν οι άνθρωποι με τις ανοησίες που ανεβάζουμε  ποιος είναι ο αληθινός Θεός που ξεχάσαμε στην Οθόνη του υπολογιστή μας και όχι στην εικόνα του σπιτιού μας.
Ο κόσμος ζητά παράδειγμα ζωής και εμείς του δείχνουμε τα είδωλα μια παρανοϊκής πνευματικότητας.
Ας μαζευτούμε λίγο γιατί ξεφύγαμε πολύ! Ας κατευθύνουμε τον κόσμο στην αλήθεια της ζώσας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και όχι στους γεροντάδες του διαδικτύου.
Ας ψάξουμε ειλικρινά για την Αλήθεια, σίγουρα θα την βρούμε.
Καλή αναζήτηση.
Για το www.katixitiko.gr  Ανδρέας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου